Rossz kriptobefektetés. Koronavírus adatok


Play-to-earn játssz és keress kriptovalutaként hirdették a néhány napja piacra került Squidet, amit a Netflix népszerű dél-koreai sorozata, a Squid Game inspirált.

rossz kriptobefektetés pénzt keresni kripto bányászattal

Rövidesen kiderült, hogy a Squid nem megbízható befektetés, hanem átverés. Ezzel sokan csak azután szembesültek, hogy a kriptovaluta árfolyama több ezer százalékkal nőtt, de a vásárlók nem tudták eladni a valutájukat. Az efféle csalást a profi kriptobefektetők rug pull szőnyegkihúzás néven ismerik: akkor kerül rossz kriptobefektetés sor, ha a digitálisvaluta-kibocsátó behúzza a befektetőket, majd rossz kriptobefektetés a kereskedést az új kriptovalutával, és lelép a vásárlók által befektetett pénzzel.

rossz kriptobefektetés hogyan lehet kriptokereskedő

A Squid fejlesztői nagyjából 3,38 millió dollárt, azaz valamivel több mint egymilliárd forintot kerestek a bolton — írja a Gizmodo. A play-to-earn kriptovalutákat úgy lehet megvásárolni, hogy a vásárló befizet egy tokenre, amit online játékokban használhat fel. A játékkal még több tokent nyerhet, amiket később más kriptovalutára vagy nemzetközileg elfogadott fizetőeszközre válthat.

rossz kriptobefektetés tudsz pénzt keresni a bitcoin használatával

A fejlesztők azt ígérték, hogy az online játék, amiben fel lehet használni a Squid-tokeneket, novemberben fog indulni. A kriptovaluta-szakértők hiába figyelmeztettek, hogy a Squid átverésnek tűnik, nem hallgattak rossz kriptobefektetés.

rossz kriptobefektetés hogyan lehet bitcoin gyémánt főkönyvet szerezni

A Squid árfolyama múlt kedden 1 cent volt, de az érdeklődés hatására alig egy hét alatt dollárra nőtt a tokenek egységára. A szakértők rossz kriptobefektetés nemcsak az utalt átverésre, hogy a megvásárolt tokeneket nem lehetett eladni, hanem az is, hogy a Squid honlapja tele volt helyesírási és nyelvtani hibákkal.

rossz kriptobefektetés forex kereskedési számla bemutató

Az oldal már nem érhető el, és a tokeneket reklámozó közösségimédia-kampány is leállt. A kriptovilágban a pumpálj-majd-dobd-el sémák igencsak gyakoriak, és a befektetők általában tágra nyílt szemmel ugranak rájuk, remélve, hogy meglovagolhatják a hullámot, rossz kriptobefektetés gyors profitra tehetnek szert a befektetésük eladásával, mielőtt összeomlik az árfolyam.

Prasad szerint fontos, hogy a vásárlók legyenek óvatosak a kriptovaluta-alapú befektetésekkel, mert az ágazatnak szinte egyáltalán nincs felügyeleti hatósága, így a csalók is csak nehezen vagy sehogyan sem számoltathatók el.

rossz kriptobefektetés kriptokereskedelmi kvark

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:.