Meggazdagodni bitcoinnal. Itt tud bitcoinból meggazdagodni


András Bence A kriptodevizák több mint egy évtized után is élnek és virulnak. Ebben a cikkben amellett érvelünk, hogy a bitcoint nagyon sokan félreértették.

Kapcsolódó kérdések:

Mindig is irreális volt azt kriptovaluta kereskedési termek tőle, hogy néhány év alatt átalakítja a pénzügyi világot. De ugyanígy azt is hiba volt feltételezni, hogy pár év alatt kimegy a divatból.

A benne rejlő technológia ugyanis valóban forradalmi, csak éppen sokkal több idő kell, hogy kiépüljön egy rendes ökoszisztéma körülötte. Az alábbiakban segítünk eligazodni, mi állhat a kitartó felértékelődése mögött, és hogy miért volt számára a as év különösen sikeres. A média és a közérdeklődés szorosan korrelál az árfolyammal, ha kriptopénzekről van szó.

Meggazdagodni bitcoinnal, a több száz százalékos éves hozam már csak önmaga jogán is figyelmet érdemel, de főleg egy olyan ellentmondásosnak kikiáltott eszköznél, mint amilyen a bitcoin.

Amikor a kriptopénzek árfolyama felfelé megy, hirtelen mindenki lelkes érdeklődővé válik, de amikor lefelé, akkor szinte azonnal jönnek a vészmadarak, akik elkezdik temetni. Ez így megy egy évtizede. A bitcoint már több százszor eltemették az meggazdagodni bitcoinnal, a különféle szakértők, és még egyes Nobel-díjas közgazdászok is.

Elnézve az azóta megjelent cikkeket, és rápillantva a BTC-árfolyam grafikonjára, hamarosan újabb klip jöhet. Nem kellett volna temetni Meggazdagodni bitcoinnal a cikknek a szerzője két évvel ezelőtt arra figyelmeztetettmilyen kriptot fektess be 2020 februárjában nem érdemes temetni a bitcoint, mert majd ő nevet a végén.

Az árfolyam akkor rekordzuhanást követően egészen 4 ezer dollár alá bukott. A legtöbb újságíró, szakértő, és a kommentelők hada is azt találgatta, pontosan mikor éri el a nullát az ár és omlik össze a rendszer.

meggazdagodni bitcoinnal

Az ellenérvekre kevesen figyeltek. Egy újabb drámai felívelésnek kellett jönnie, hogy a témáról megint az ellenzők harsogása nélkül lehessen beszélni. A gondolatmenet, amit ebben a meggazdagodni bitcoinnal most bemutatunk, már feltételez némi alapműveltséget a témában, tekintve, hogy nem egy új jelenségről van szó.

Amennyiben valaki mégis először át szeretné inkább tekinteni, hogy pontosan miről is szól ez a technológia, miért működikmiért ér bármit isés mik a veszélyei vagy elméleti problémáiazoknak az előbbi szavakra linkelt cikkeinket ajánljuk. De a bitcoin forradalmi lényegét most is leírjuk egy határozott mondatban: ez az első olyan digitális pénz, ami bizonyítottan működik, mert már jól bejáratott technológiák zseniális kombinációjából épül fel.

1. Buy and Hold (HODL)

A lényeg ez, és itt nincs szó misztikumról, mágiáról, vagy vakon hívő forradalmárokról. A digitális pénzek kifejlesztése meggazdagodni bitcoinnal egy több évtizedes probléma, ami számos technikai nehézségbe ütközött mindeddig. Sokan keresték már rá a megoldást, és volt több meggazdagodni bitcoinnal próbálkozás is a bitcoin előtt.

A sikert az ismeretlen zseni, Meggazdagodni bitcoinnal Nakamoto hozta el ban. Ahogy a Princeton Egyetem témával foglalkozó tanárai megjegyzik a vonatkozó könyvükben : ez a technológia szolid alapokon nyugszik, ami rengeteg problémára adhat választ a meggazdagodni bitcoinnal. Az elmúlt évek pedig a gyakorlati életben is bebizonyítottak, hogy a blokkláncon keresztül elért decentralizáció nem csak, hogy lehetséges, de működőképes is.

A bitcoint vezérlő konszenzusos protokoll pedig jól átgondolt meggazdagodni bitcoinnal mindeddig sikeresen tette a dolgát. Egyelőre nem látni olyan reális veszélyt, ami ezt egykönnyen romba dönthetné. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne volna számos nyitott kérdés még a bitcoin jövőjével kapcsolatban.

  1. Legnagyobb kereskedési volumenű kriptovaluta
  2. Swing trade bitcoin
  3. Olajalapú kriptovaluta meggazdagodni
  4. Bitcoin-árfolyam a mennyben és a pokolban, kisszótár, mítoszirtás és szájbarágó - Privátbankáwsaudio.hu
  5. Tőzsdei kereskedési oldalak kanadai
  6. Hogyan tudok legálisan gyorsan pénzt keresni
  7. Károly Gábor

Vagy hogy ne volnának vele problémák. Ez utóbbiak közül a legtöbbet hangoztatott akadémiai állítás, hogy a kriptopénzek ma még nem tudnak úgy működni, mint meggazdagodni bitcoinnal hagyományos fiat pénz.

meggazdagodni bitcoinnal

Noha ebből a közvélekedéssel szemben egyáltalán nem következik, hogy akkor biztosan értéktelen marhaság az egész. De maga az állítás valóban megalapozott és komoly figyelmet érdemel.

Mennyire működik, mint pénz? Ahogy ebben a linkelt dolgozatban részletesebben is áttekintésre kerüla bitcoin egyik komoly kihívása mindig is az volt, hogy nem tudja betölteni hol fektessek be kriptovalutába pénz összes alapvető funkcióját.

A szakirodalomban három kiemelt szerep mentén szokás vizsgálni, hogy mennyire meggazdagodni bitcoinnal jól egy alternatív pénzforma a gazdaságban, ezek mégpedig a következők: lehet-e vele hatékonyan fizetni tranzakciós szerepképes-e jól meggazdagodni bitcoinnal a jószágok relatív értékét értékmérő funkcióés amennyiben felhalmozzuk, akkor mennyire tartja meg a belé fektetett értéket értékőrző szerep.

Ahogy az idézett dolgozat rámutat: a bitcoin, a többi kriptopénzhez hasonlóan jelenleg csak a tranzakciós szerepet képes hatékonyan betölteni, de értékmérésre és értékőrzésre nem különösebben alkalmas. Azon írás következtetésehogy a bitcoin instabil árfolyama részben megmagyarázható a legfontosabb mögöttes tényezőkkel, és feltehetően több időre van szüksége ahhoz, hogy rendesen kibontakozzon.

Mennyire éri meg bitcoinnal foglalkozni?

A téma kapcsán fellángolt média hype sosem vette figyelembe, hogy egy meggazdagodni bitcoinnal, decentralizált fizetőeszköz, amely mögött nem áll központi hatalom, képtelen egyik pillanatról a másikra pénzként funkcionálni. A nagyobb stabilitáshoz jelentős tranzakciószám kell, ami pedig önmagában egy erős gazdasági ökoszisztémát feltételez. Temérdek árus és még több olyan meggazdagodni bitcoinnal kell, akik rendszeres keresletet támasztanak iránta.

Például azért, mert hatékonyabbá vagy egyszerűbbé teszi számukra az államokon átívelő fizetést, vagy netán megóvja őket valamilyen vélt veszélytől.

Az egyiket nem hatja meg, a másik helyen lopnak

Legyen az akár az állami beavatkozások inflációs kockázata, vagy bármi más. Időt kell neki adni Ahhoz hogy ezt elérje a bitcoin és az ökoszisztémáját kellően fejlettnek lehessen nevezni 12 év biztosan nem elég, de valószínűleg még 20 sem.

Mi emelkedik a zuhanás ellenére is?

Arra van szüksége ugyanis, hogy a mostaninál sokkal, de sokkal több intézmény és árus fogadja el. Hétköznapi fizetőeszközzé kell válnia. Ehhez nem csoda kell, egykor még sima kagylókkal is történt ilyencsak kell hozzá egy jó kiindulási alap.

Ezalatt azt értjük, hogy biztonságos legyen a használata, és szűkös a kínálata. Ezt a bitcoin mesterségesen, a technológia segítségével éri el, de nagyon is eléri.

Amire szüksége van, az "pusztán" az meggazdagodni bitcoinnal megnyerése, a nagyobb elfogadottság. Ez az év ugyanis bebizonyította a nagyközönségnek, hogy a bitcoin ökoszisztémája képes fejlődni és nem kell leírni, mint afféle kuriózumot, amivel csak a kockák foglalkoznak.

Ma már meggazdagodni bitcoinnal Revoluton is képesek vagyunk bitcoint szerezni, a Paypal pedig a maga milliós ügyfélbázisa számára is meggazdagodni bitcoinnal tette a kriptopénzek világát.

A Fidelity Digital Assets ma már olyan szolgáltatásokat is meggazdagodni bitcoinnal, ahol a kriptopénzeket fedezetként lehet bevonni a tranzakciók mögé. A felsorolást még hosszan folytathatnánk, a lényeg ugyanaz: egyre több komoly intézményi szereplő, bank és brókercég tervezi kriptopénzekkel bővíteni a szolgáltatásait.

meggazdagodni bitcoinnal

Ez pedig logikusan abba az irányba hat, hogy a kriptopénzek szépen lassan bekúsznak a hétköznapi életünkbe. Minél többen használják, annál használhatóbb lesz.

meggazdagodni bitcoinnal

Minél használhatóbb lesz, a korlátos kínálata miatt annál értékesebb. Aztán minél értékesebb, annál többen bányásszák. És minél többen bányásszák, annál nagyobb lesz a biztonság, ami pedig egyre szélesebb körű használathoz vezethet. Ez az a mechanizmus, aminek a teljes elméleti belátása komoly kihívást jelent, és máig nyitott játékelméleti problémákkal van tele. A bitcoin, meggazdagodni bitcoinnal rendszer, egy olyan technológiai vívmány, ami gyakorlati megoldást kínált egy elméleti problémára, és mindez eddig úgy tűnik, hogy jól működik.

Ma már azt látjuk, hogy egyre több komoly befektető is beáll a bitcoin története mögéés nagyobb összegeket fektetnek bele. A Coinmarketcap adatai szerint a teljes piaci kapitalizációja ma milliárd dollár körül jár.

Ez valójában nevetségesen kicsi meggazdagodni bitcoinnal a devizapiachoz mérten, össze sem lehet még őket hasonlítani. Sőt, az arany 10 billió dolláros méretéhez képest is aprónak nevehető.

A Bitcoin hálózat

A növekedésre tehát bőven van még tér, de ehhez az kell, hogy a bitcoin sokkal hétköznapibb és sokkal elfogadottabb legyen. Hogy tisztán lássuk az irányt, nem a kriptopénzek árát kell figyelni, hanem az árusok számát, meg az intézményi elfogadottságot.

Azt, hogy hány helyen lesz elérhető, milyen kapcsolódó szolgáltatások jönnek létre, és hogy ehhez az emberek mit szólnak. Egyszóval az számít, hogy miként alakul a teljes ökosziszétma.

A törvények nem segítettek

De ne gondoljuk persze, meggazdagodni bitcoinnal innentől fogva már csak felfelé mehet az irány. A kriptopénzek biztos alapokon nyugszanak, de ettől még a jövőjük nagyon is bizonytalan. Nem tudjuk, hogy a bitcoint idővel nem váltja-e majd le egy hatékonyabb altcoin. Gyors, átütő sikerek pedig ezen a téren nincsenek, ezért legyünk óvatosak a túl hamar felívelő trendekkel.

A magas hozam mindig, minden esetben magas kockázattal jár.